Personvern og cookies

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet.

Informasjonskapsler kan være nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

Samtykke til bruk av cookies

Det er en forutsetning for bruk av informasjonskapsler/cookies at sluttbruker har samtykket til bruken. Forutsatt at det finnes klar og tydelig informasjon tilgjengelig på det aktuelle nettstedet om hvilke informasjonskapsler/cookies som benyttes, hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene, kan samtykke avgis ved at sluttbruker benytter en teknisk innstilling i nettleser eller tilsvarende i tilfeller der dette er teknisk mulig og effektivt.

Cookies på iplink.no

Google Analytics: iplink lagrer statistikk om hvordan sidene våre blir brukt via Google Inc. sitt statistikkverktøy, kalt Google Analytics. For eksempel får vi informasjon om hvordan brukere navigerer seg gjennom nettsidene våre. Disse cookiene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person. Informasjonen bruker vi for å bedre din brukeropplevelse på nettsiden vår.

Olark (chat): iplink henter informasjon om hvor du befinner deg i verden (via IP-adresse), hvilket operativsystem og hvilken nettleser du bruker, samt hvilke sider du navigerer på når du benytter deg av chat-klienten på vår hjemmeside. Du er anonymisert med unntak av informasjon du frivillig oppgir før eller under samtale. Informasjonen bruker vi for å yte bedre kundestøtte ved å gi deg svar tilpasset dine enheter (for eksempel ved bruksanvisninger) eller din lokasjon (for eksempel ved utlandspriser for telefoni).

Session-cookie (Min Side): iplink lagrer din innlogging på Min Side, slik at du holder deg innlogget selv om du navigerer til andre sider etter du har logget deg inn. Denne cookien har en time-out som gjør at du automatisk logges ut etter en viss periode uten aktivitet. Du logges ut for å opprettholde din og vår sikkerhet, for eksempel dersom du går fra datamaskinen der du er innlogget. Dersom du blir automatisk avlogget kan du når som helst logge deg inn igjen.

Tilgang til cookie-info

Tilgang til informasjonen vi samler inn er strengt regulert og beskyttet av tilgangskontroll. Det er kun personer med særskilt tillatelse hos iplink som har mulighet til å se informasjonen.

Reservasjon mot cookies

Du må selv reservere deg mot bruk av cookies i din nettleser.

Følg linkene for å finne ut hvordan du slår av cookies i Chrome, Firefox, Safari, Safari på iPhone, iPad og iPod, Opera eller Internet Explorer.

For å reservere deg mot innhenting av anonym informasjon via Google Analytics, følger du denne linken.

Personvern

For å kunne levere tjenestene våre, trenger iplink informasjon om våre kunder. Vi mottar personopplysninger direkte fra kunden, som deretter kan bekreftes mot tredjepart, eksempelvis folkeregisteret. Dersom vi ønsker å innhente opplysninger fra kunden som ikke er nødvendige for avtaleforholdet, skal vi informere kunden om at det er frivillig informasjon, og hva opplysningene vil bli brukt til.

Hvorfor innhentes personopplysninger?

Formålet med registrering og behandling av kundeopplysninger er å oppfylle avtaler med kunden om leveranse av produkter og tjenester. iplink behandler personopplysninger for å drive kundeadministrasjon, opplysningstjeneste, og fakturering for bruk av tjenestene. iplink kan bare behandle personopplysninger til andre formål i den grad lovgivningen gir adgang til det eller kunden har samtykket til slik behandling.

iplink vil i samsvar med lovgivningen kunne bruke kundeopplysninger som grunnlag for informasjon om eksisterende og nye tjenester og produkter innen samme produktkategori.

Innsyn, retting og sletting i personopplysninger

Kunden kan ved henvendelse til iplink kreve innsyn i registrerte personopplysninger (personopplysningsloven § 18, jf § 24). Kontakt kundeservice på post@iplink.no for dette.

Innenfor de begrensninger som er fastsatt i personopplysningsloven §§ 27 og 28 kan kunden kreve å få rettet mangelfulle personopplysninger og slettet unødvendige opplysninger. Opplysninger om kunden slettes iht. gjeldende konsesjonskrav og andre regulatoriske krav. Opplysningene kan likevel brukes til andre formål så fremt det foreligger selvstendig lovgrunnlag eller etter personopplysningsloven § 8.

Kontaktinformasjon vedrørende behandling av personopplysninger: post@iplink.no